Lachen is het beste medicijn voor een evenwichtig leven! Om aan deze glimlach te kunnen werken, gaan we samen op zoek naar de oorzaak van uw  klachten. We willen jullie helpen verlossen van de typische temporomandibulaire klachten zoals kaakpijn, hoofdpijn, tandpijn, oorpijn, kaakblokkades, tinnitus & oorsuizingen. Daarnaast wilt Isabelle de toekomstige mama’s & papa’s kunnen geruststellen & informeren tijdens de zwangerschap en klaarstaan voor al hun vragen . Het is onze passie om de vrouwen pre-& postnataal optimaal te versterken → Happy moms.

Als bekkenbodemtherapeut is het ook mijn doel jouw bekkenbodem terug in evenwicht te brengen indien je langskomt met klachten zoals urineverlies, pijn, minder controle,  seksuele moeilijkheden… We werken samen een plan van aanpak uit om uw persoonlijk doel zo snel mogelijk te bereiken & een glimlach op uw gezicht te zien verschijnen. We vinden het ook belangrijk om multidisciplinair samen te werken met huisartsen, tandartsen, nko-artsen, mka-chirurgen, gynaecologen, logopedisten en vroedvrouwen.

Expand your smile every day!

Isabelle Hoogmartens

Isabelle is gespecialiseerd in Nek & Kaakgewrichtsklachten ( TMJ). U kunt bij haar terecht voor kaakpijn, functioneel beperkte mondopening-en sluiting en klikkend kaakgewricht. Daarnaast behandelt Isabelle ook de uitstralende pijn vanuit de kaakspieren die zich kan uiten als : tandpijn, hoofdpijn, oorpijn of oorsuizingen. Deze klachten kunnen ontstaan door trauma, overbelasting van kauw-en nekspieren, tandenknarsen, nagelbijten, kaakchirurgie, belastende werkhouding of stress. Zowel een arts als tandarts kan deze TMJ therapie voorschrijven.

Isabelle is ook pre-en postnatale kinesitherapeut en is zich momenteel aan het specialiseren tot bekkenbodemtherapeut. Ze heeft een passie om vrouwen zo optimaal mogelijk te begeleiden voor,tijdens en na de zwangerschap met de juiste informatie, specifieke houdingen & oefeningen. Zo wil ze de (toekomstige) mama’s kunnen geruststellen in heel hun proces & staat ze klaar voor al uw vragen.

Isabelle gaat , samen met jou, op zoek naar de oorzaak van uw klachten na een uitgebreide anamnese en functie onderzoek. Ze zorgt voor een individuele behandeling die bestaat uit manuele therapie, myofasciale therapie, dry needling, ergonomie, levensstijl advies en specifieke oefentherapie.

Isabelle werkt samen met u een plan van aanpak uit om uw persoonlijk doel te bereiken. Ze vindt het belangrijk om multidisciplinair samen te werken met huisartsen, tandartsen, NKO-artsen , kaak-en aangezichtschirurgen, gynaecologen , logopedisten en vroedvrouwen.

 

 

Opleidingen

● Master musculoskeletale kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, Manuele therapie  ·  2018, KULeuven

● Dry Needling advanced (Johnsons McEvoy) ·  Smart Education Leuven

● Temporomandibular disorders (Tzvika Greenbaum) ·  2022, Smart Education Leuven

● Masterclass Dry needling Temporomandibular pain & Headache (Tzvika Greenbaum) ·  2022, Smart Education Leuven

● Healthy, Fit & Informed Pregnant ·  2022, Smart Education Leuven

● Myofasciale therapie dry needling: Expert course Hoogcervicaal – TMJ – Hoofd ·  2022, Trigger vzw

● Interuniversitaire postgraduaat in de pelvische reëducatie en perinatale zorg ·  2022 – 2023, Universiteiten van Antwerpen, Leuven, Brussel en Gent